Hi beauty babes!

Mag ik je voorstellen aan de Freedom pro lipstick kit. Ik kende deze collectie zelf nog niet, maar besloot als matte-lipstick-liefhebber een gokje te wagen, en het resultaat met je te delen. De pro lipstick kit is budget proof en komt in een doosje met daarin maar liefst vijf verschillende tinten. Ik besloot voor de donkere variant te gaan, aangezien ik die vaker draag tijdens de wintermaanden.

So let’s jump right into it, shall we?

Ik was erg benieuwd naar de donkerrode tinten, ‘Every girl should have a red lipstick, don’t you think?’. De dekking is verbazingwekkend goed en de lipstick voelt niet droog aan nadat je het hebt opgebracht. Make up kleuren kunnen er op een donkere huid soms anders uitzien, maar ik moet zeggen dat de Pro Lipstick kit tot nu toe ‘true to color’ is.

De kleurpigmentatie valt niet tegen. (Hoera!)

Hoewel ik best wel een Dare Devil kan zijn, waren de twee donkere kleuren geheel uit mijn comfort zone. De donkere tinten hebben beiden een paarse ondertoon. Darkness is een paarse tint die ik niet zo snel zal dragen. Persoonlijk vond ik deze ook minder mooi dekken dan de andere kleuren. Ik moest echt een paar keer goed smeren om een mooi gelijkmatig effect zonder strepen te krijgen.

De kleur Noir is een beetje tricky. Je zou denken dat het hier om de kleur zwart gaat maar niets is minder waar. Als je echt naar een zwarte lipstick opzoek bent dan kom je bedrogen uit. Noir heeft namelijk ook een paarse ondertoon waardoor de kleur meer diep burgundy is.

Conclusie

Ik had het niet verwacht maar ik word hier toch wel blij van. Als je een klein budget hebt is dit zeker een aanrader. Iedereen heeft recht op mooie beauty producten en als je kijkt naar de prijs en kwaliteit dan is de Freedom pro lipstick kit verassend mooi.

De kleuren Watching en Midnight  verschillen bijna niet qua kleur, dat vind ik wel een beetje jammer. Als er matte op een verpakking staat verwacht ik ook echt een matte lipstick, dat is hier niet het geval. Het is een semi matte lipstick. Een plus punt is dat de lipstick niet droog aanvoelt. Een leuk weetje: De lipstick is erg compact waardoor je deze makkelijk in het allerkleinste tasje mee kan nemen. Handig toch?

De Freedom pro lipstick kit is bij de Kruitvat verkrijgbaar voor 5.99-

 

Ik ben benieuwd wat jullie van de kleuren vinden, welke vind jij het mooiste? Laat het me zeker even weten in de comments!

Author

My name is Saskia and welcome to The Curvy Chapter. A no-nonsense platform where I share my thoughts about the latest Fashion, lifestyle and Beauty trends, motherhood and my personal outfit ideas. My mission is to show you that beauty is not set in one standard. At The Curvy Chapter, we celebrate our differences. You will find content in Dutch and English, just press the translate button to find your language.

2 Comments

  1. Rood staat je perfect. Je zou er elke dag mee rond moeten lopen vind ik.
    Ik heb zelf geen Freedom lipsticks in huis. Hoe lang blijven ze zitten?

    • Ongeveer 2 uurtjes als je niets eet of drinkt. Het is een semi long lasting lipstick.
      Ga je het proberen?

Write A Comment