Hi Queens,

Hoe gaat het met jullie? Het is al een tijd geleden dat ik hier met een update kwam. Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik twee kinderen heb en een baan als stewardess, hierdoor heb ik periodes waarin ik ervoor kies om meer tijd privé door te brengen en dan staat mijn blog even op pauze.

Er is de afgelopen zeven maanden een hoop gebeurd. Inmiddels ben ik wel een beetje Covid-moe en hakt de crisis er bij mij behoorlijk in als ik kijk naar de onzekerheid die ik heb over het wel of niet verliezen van mijn baan, maar ik blijf positief. Ook staat 2020 voor een spraakmakende gebeurtenis zoals de cover van de Linda 193. Nou kan je denken ‘lekker belangrijk’, maar gelijkheid is wel degelijk het sleutelwoord van 2020. Gaat het nu dan eindelijk gebeuren en slaat een van de grootste magazines van Nederland een nieuwe weg in?

HET BODY POSITIVITY STATEMENT VAN LINDA ZORGT VOOR LOF, KRITIEK EN DISCUSSIE.

Ten eerste vind ik het goed en belangrijk dat de Linda eens aandacht geeft aan #bodypositivity. Het is tenslotte een onderwerp  waar meer aandacht voor mag komen. De body positivity community vecht hier namelijk al jaren voor.

In het verleden is de Linda niet altijd even positief geweest over het vrouwelijke lichaam. Niet zo lang geleden werden vrouwen/meisjes geadviseerd om hun lichaam te contouren met foundation met het ‘strak in bikini make up shape dieet’, want stel je voor dat je met extra kilo’s uit de corona tijd komt?  En zo verschenen er nog meer van dit soort artikelen in de Linda die meer gericht waren op het veranderen van je lichaam dan acceptatie van het lichaam.

Lekker Body Positief

Ik begrijp dan ook volkomen dat een cover met “lekkerbodypositief” wat vraagtekens zet bij de oprechtheid van de Linda. Is ze nu echt klaar met het verkopen en verkondigen van het ideale schoonheidsideaal wat dat ook mag zijn en gaat de Linda nu écht voor inclusiviteit en diversiteit?

Zoals jullie weten heb ik zelf ook in de Linda magazine 183 gestaan, dus ik weet dat er wordt gewerkt aan diversiteit en inclusiviteit. Je kan mijn interview hier lezen.

Onlangs, na de publicatie van Linda 193, werd ik gebeld door de redactie van de Linda omdat ze de positieve reacties op #lekkerbodypositief heel tof vonden. Daarnaast ontving de Linda ook veel negatieve reacties en aan mij vroegen ze meer uitleg daarover. Ook ik had namelijk op Instagram mijn bedenkingen geuit, en om de hashtag inclusief te maken deelde ik foto’s van vrouwen in hun bikini die voor de body positivity movement staan, iets wat ik miste in het artikel.

Samen gingen we in gesprek. Waarom? Ik ben van mening dat je de dialoog op een respectvolle manier met een tegenpartij dient aan te gaan, zodat je samen kan werken aan verbetering.

 

ACHTERGROND INFORMATIE

Het gaat hier om alle vrouwen, maar waarom laat Linda de vrouwen die voor deze beweging staan niet zien in dit artikel? 

Inhoudelijk wordt er ook niet echt op ingegaan. Waar en waarom is deze beweging ontstaan? Wat betekenen body positivity en body confidence nou eigenlijk? Hier vertel ik iets meer over in het onderstaande artikel.

Lees hier:

 

Linda roept in Magazine nummer 193 iedereen op om vakantie foto’s in bikini te delen met de #lekkerbodypositief. 

Tips:

Volg op Instagram accounts waar je blij van wordt en die je een goed gevoel geven. Wees lief voor jezelf. Het positief denken over je lichaam is niet altijd even makkelijk en een off day mag gewoon. We zijn allemaal anders en zo ook onze lichamen, wees lief voor elkaar.

En trek die bikini aan en maak foto’s want jij mag er zijn!

Hieronder een aantal foto’s die ik door de jaren heen al deelde op Instagram.

ALL BODIES ARE GOOD BODIES

Ga naar mijn Instagram IG TV als je precies wilt horen hoe ik erover denk.

 

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie mening? Je kunt je comment hieronder achter laten.

Volg The Curvy Chapter op  Facebook|Instagram|Twitter|Bloglovin

Author

My name is Saskia and welcome to The Curvy Chapter. A no-nonsense platform where I share my thoughts about the latest Fashion, lifestyle and Beauty trends, motherhood and my personal outfit ideas. My mission is to show you that beauty is not set in one standard. At The Curvy Chapter, we celebrate our differences. You will find content in Dutch and English, just press the translate button to find your language.

Write A Comment