Hi loves,

En toen stond ik in de Linda 183

Nu velen van ons thuis zitten krijg ik regelmatig een dm met  “Hé Sas, je staat in de Linda”. Ja girl, dat was ongeveer acht maanden geleden, antwoord ik dan. Blijkbaar heeft iedereen tijd om weer eens lekker in een echte magazine te duiken. Echt super leuk.

Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik er zelf ook niet echt heel veel aandacht aan heb besteed. Laatst zei iemand tegen mij: “Je mag je successen best vieren hoor”. Je doet best veel maar je laat het eigenlijk nooit zien. Waarom ik het niet van de daken af schreeuw? I do not know! Het past niet echt bij mij, denk ik.

Misschien vind ik het wel de schaamte voorbij, het continu hengelen naar aandacht en roem zoals de klikbeet op de Linda magazine het omschrijft. Hoewel ik wel zichtbaar ben op social media hou ik niet van die constante aandacht. Het gaat om de boodschap die ik via mijn fashion sense uitspreek. Ik beschrijf mezelf als een Bopo fashion bee. “Halfnaakt op Instagram voor de likes”  is niet iets wat bij mij past maar helaas werkt het vaak wel zo. Ik blijf trouw aan mezelf, ik doe wat ik leuk vind. Als jij halfnaakt op social media wilt, dan mag jij dat!

In de Linda 183 lees je een klein deel van mijn interview, ik heb besloten hier het gehele interview te delen.

Saskia Olivieira 44, single, twee kinderen (17) en (14), influencer, stewardess, model. Instagram @TheCurvyChapter 15.7K volgers.

Als slank het schoonheidsideaal is, ben ik het vervelende tegenbericht. Op Instagram laat ik zien dat je in bodycon jurkjes, een mooie bikini en strakke tops je er sexy uit kan zien. Ongeacht je kledingmaat, leeftijd en etnische afkomst, kan en mag iedere vrouw gezien worden.

Ik zet me sinds 2014 actief in tegen body-shaming inclusiviteit en body positivity. Dit doe ik door middel van mijn eigen platforms waarop ik fashion, beauty en lifestyle artikelen documenteer. Ik deel alles wat ik zelf leuk vind of graag zou willen zien. Wat ik belangrijk vind is dat iedere vrouw op zoek gaat naar haar authentieke zelf en dat leert omarmen. Het is geen makkelijke weg, dat weet ik als geen ander.

Ik vier de liefde voor het vrouwelijke lichaam in ruime zin. Doormiddel van het promoten van selflove en dat we onze rondingen mogen vieren, zonder daar enige druk op te leggen.

Je weegt 99 kilo en je bent 1.70 dus je hebt obesitas

Wanneer ik in bikini poseer met al mijn cellulitis, dan doe ik dat met een boodschap: “This is the real me”, zonder filter. Ik ben net als iedere andere vrouw, ik heb mijn onzekerheden en dat is okay. Je hoeft niet perfect te zijn om sexy of mooi te zijn.

Het beeld is nog heel vaak dat als je zoals ik, 99 kilo weegt bij 1 meter 70, je obesitas hebt en je slechts nog in grote gewaden mag lopen. Buikjes, putjes in de huid en billen mogen niet gezien worden. Onzin! Ik sport, ik ben gezond en ik heb de keuze om me niet te hoeven bedekken in grote jurken. Dat doe ik dan ook vooral niet.

Diversiteit en persoonlijke expressie vind ik belangrijk en die mis ik in de media. Ik ben een beetje klaar met die hokjes waar we in geduwd worden. Iedere vrouw is mooi en sexy en mag gezien worden. Trek gewoon wél die strakke jurk of leren broek aan, ook als je maat 52 hebt, “Your body, your rules”.

Ik ben klaar met de hokjes waar we in geduwd worden.

LINDA 183
p style=”text-align: center;”>Sexiness komt van binnenuit en gaat samen met zelfbewust zijn. Dat zelfvertrouwen had ik vroeger niet. Ik was altijd aan het lijnen om maar aan het vermaledijde schoonheidsideaal te voldoen. Toen ik rond mijn veertigste de cijfers op de weegschaal losliet, voelde ik me gelijk vrijer en opgelucht. Zelfs veel gelukkiger en had ik het gevoel dat ik de wereld aankon. Ik hoefde me niet meer te verstoppen totdat ik het “ideale”gewicht had bereikt. Ik leef nu!

Wat betreft mijn werk: ik zal altijd de curvy stewardess zijn, mensen zullen altijd naar me staren omdat ik er misschien niet uitzie als de gemiddelde stewardess, (hoe deze er dan ook uit zou moeten zien) maar ik ben blij dat mijn baas voor diversiteit kiest en staat. Ik ben blij dat ik als curvy stewardess door het smalle gangpad mag flaneren. Zolang ik mijn taken aan boord van het vliegtuig naar behoren kan uitvoeren, vindt mijn werkgever het prima.

Negatieve comments negeer ik.

Doordat ik zelfverzekerdheid uitstraal en happy ben, krijg ik juist veel positieve berichten. Mannen die me complimenteren en vrouwen die door mij uit hun comfort zone worden gehaald. Vrouwen die hun vrouwelijkheid omarmen (inclusief de cellulitis, buik, billen, dikke bovenarmen) daar doe ik het voor. Negatieve comments negeer ik of kets ik simpelweg terug met de vraag: Hoe kan het, dat jij meer last hebt van mijn gewicht dan ik?” Mensen zullen altijd wel iets te zeggen hebben maar ik laat hun mening mij niet meer belemmeren om te shinen.

Kortom: je sexy voelen komt van binnenuit en als je je sexy voelt straal je dat uit! Sexiness heeft niets met gewicht te maken en iedere vrouw is sexy op haar eigen manier.

Mocht je nog vragen hebben laat dan gerust een berichtje achter. Ik vind het leuk om iets van jullie te horen en beantwoord jullie vragen graag.

 Volg The Curvy Chapter op  Facebook|Instagram|Twitter|Bloglovin

http___signatures-mylivesignature-com_54494_352_9aaf5170568fe19da1b17f0828c6974f

Author

My name is Saskia and welcome to The Curvy Chapter. A no-nonsense platform where I share my thoughts about the latest Fashion, lifestyle and Beauty trends, motherhood and my personal outfit ideas. My mission is to show you that beauty is not set in one standard. At The Curvy Chapter, we celebrate our differences. You will find content in Dutch and English, just press the translate button to find your language.

Write A Comment