Het lijkt erop dat er al enkele weken een nieuwe trend sociale media overspoelt. Eerst was het de #DontRushChallenge en sinds een paar weken poseren vrouwen op het internet in huiskussens. Ja, kussens! Maar eerlijk gezegd, als je langer dan een maand in quarantaine zit, kunnen we de creatievelingen niet de schuld geven van het bedenken van manieren om actief te blijven.

Misschien hebben jullie het al gezien maar ik introduceerde de #DontRushChallenge in de Nederlandse luchtvaart. Yes, I did! Met een paar vriendinnen maakte ik een positief filmpje voor onze eigen geliefde luchtvaartmaatschappij de KLM. De achterliggende gedachte was dat we nog samen een laatste reis op de Boeing 747 wilde maken, de Boeing 747 is voor ons namelijk een zeer geliefd vliegtuig om op te werken. Helaas door het Covid-19 virus ging onze vriendinnenreis niet meer door omdat de Boeing 747 ons vroegtijdig zou gaan verlaten. Bummer!

Waar komt de DON’T RUSH CHALLENGE vandaan?

Net als veel van ons zit de 20-jarige student Toluwalase Asolo sinds maart vast thuis. Ze nam samen met haar vriendinnen een video op en tweette: “The bordom jumped out”. Dat was het begin van de #DontRushChallenge, waarin zeven vriendinnen van uiterlijk veranderden terwijl ze een make-upborstel doorgaven aan  elkaar op het nummer ‘Don’t Rush’ van Young T & Bugsey. De video ging viraal en heeft meer dan 2 miljoen views gekregen.  In de video laten de vrouwen hun natuurlijke uitstraling zien en gebruiken ze een make-up kwast om vervolgens te transformeren in geweldige uitgaanslooks.

De nu beroemde zeven vriendinnen met een Congolese, Nigeriaanse, Sierra Leonische en Turks- en Caicosse achtergrond, schoten hun deel van de video in hun eigen slaapzalen op hun campus, terwijl ze in quarantaine zaten tijdens de coronaviruspandemie.

“We begrijpen dat in een periode als deze zonder iets te doen, veel mensen in een depressie terecht kunnen komen door een hoge mate van inactiviteit”, vertelde Asolo aan Teen Vogue. ‘Dus besloten de vriendinnen om de saamhorigheid afzonderlijk te benadrukken”.

Don’t Rush Challenge verovert de Nederlandse Aviation.

De challenge liep eigenlijk al op z’n eind toen het de Nederlandse luchtvaart bereikte maar ik vond het zo een leuk idee dat ik besloot om samen met mijn vriendinnen er toch een te maken, gewoon omdat wij hetzelfde gevoel hadden als de makers van deze challenge.

Bekijk hier onze #DontRushChallenge

 

Je kunt ons volgen op Instagram:
Crew: @thecurvychapter @msgianne_m @mommyflightattendant @orsilianibte @hillianthe @orrepor @grace_upintheair @fly_rachel60 @workfitlifebalance @sissa_music_world @siegie_ken @flywithmercy @flyingnurse

 

Het KLM  #DontRushChallenge filmpje lanceerde wij op 3 april jongstleden op onze eigen kanalen. Al snel ging onze challenge viraal in Nederland en nam onze baas Pieter Elberts ons filmpje mee naar het praatprogramma Jinek. Snel daarna werd de challenge geaccepteerd door o.a. Transavia, Tui Fly, Corendon en Aviapartner Nederland. Daarnast deden verschillende afdelingen binnen de KLM mee, inclusief onze eigen president-directeur Pieter Elbers. Hoe cool is dat!? Ik was dan ook blij verrast toen ik het onderstaand berichtje kreeg van de 7 meisjes.

Bekijk  hier de Don’t Rush Challenge van de KLM heren.

Wij zijn KLM

De saamhorigheid binnen de KLM is er altijd al geweest, ik ben dan ook trots dat ik voor zo een mooie maatschappij mag vliegen. Het liefst staan mijn collega’s en ik aan boord van het vliegtuig om onze passagiers veilig naar hun bestemming te brengen. Dat onze versie van de Don’t Rush Challenge de hele Nederlandse luchtvaart op deze manier samen zou brengen, hadden wij nooit durfen dromen.

Wat vinden jullie van de challenges die er ontstaan tijdens de quarantaine? Heb jij al meegedaan aan een challenge? Mocht je nog vragen hebben laat dan gerust een berichtje achter. Ik vind het leuk om iets van jullie te horen en ik beantwoord jullie vragen graag.

 Volg The Curvy Chapter op deze  Facebook|Instagram|Twitter|Bloglovin

http___signatures-mylivesignature-com_54494_352_9aaf5170568fe19da1b17f0828c6974f

Author

My name is Saskia and welcome to The Curvy Chapter. A no-nonsense platform where I share my thoughts about the latest Fashion, lifestyle and Beauty trends, motherhood and my personal outfit ideas. My mission is to show you that beauty is not set in one standard. At The Curvy Chapter, we celebrate our differences. You will find content in Dutch and English, just press the translate button to find your language.

Write A Comment