Hi dolls,

Vorige week donderdag had ik echt een top dag. Why? Ik mocht niemand anders dan Tonya Crooks het hemd van het lijf vragen over ‘brows’ oftewel wenkbrauwen. Hoe cool is dat? Als je The Browgal nog niet kent dan zou ik nog zeker even blijven hangen want we hebben het hier over de wenkbrauw specialist waar menig celebrity voor in de rij staat. En guess what? Ze was bereidt om ook mijn wenkbrauwen even onder de loep te nemen.

Met een clientèle van Madonna,  Megan Fox, Fergie, Julia Roberts, Eva Mendes, Gwyneth Paltrow, Halle Berry en Britney Spears ging ik maar al te graag in haar Browgal stoel zitten. Aangezien ik écht altijd worstel met mijn wenkbrauwen en ik inmiddels zoveel producten van hoger tot lager segment heb geprobeerd, was ik meer dan benieuwd naar The Browgal kit en Tonya Crooks.

Na een analyse en wat meten met (lees) een wenkbrauwpotlood begon Tonya aan mijn wenkbrauwtjes, met de nadruk op (tjes) want mijn wenkbrauwen stoppen halverwege mijn wenkbrauw bot waardoor er een aardig stuk bijgetekend moet worden. Bovendien heb ik ook nog eens weinig haartjes waardoor ik mijn wenkbrauwen ook nog eens goed moet inkleuren om ze redelijk ‘on fleek’ te laten lijken.

Om mijn wenkbrauwharen terug te laten groeien kreeg ik de Second serum thuis gestuurd. Als extra herstel dankzij het Restoplex ingrediënt. Het fijne borsteltje heeft drie snelheden om het serum in te masseren. Ik smeer het serum er elke avond op voor het slapen gaan en na vier weken zou er al resultaat moeten zijn dus to be continued...

Ik laat het resultaat nog zeker zien.

Tip van Tonya:

Teken eerst je wenkbrauwen voordat je ze epileer, hierdoor haal je nooit te veel haartjes weg. (ahum) Ik denk dat bijna iedereen dat andersom doet, right? 

Volg de lijnen van je natuurlijke wenkbrauw, de meesten vrouwen zullen neigen naar de arch vorm terwijl dat niet bij hun gezicht past. Ook ik was ‘guilty as charged’ na de analyse van Tonya want ik bleek een Arc te zijn. 

Dip je penseel niet recht in je wenkbrauw kit, hierdoor gaat je wenkbrauwpenseel minder lang mee. Het beste is om je penseel schuin over het product te halen waardoor je kwast mooi blijft. 

Wat mij opviel: Tonya gebruikt eerst haar browgal potlood om mijn gehele wenkbrauw globaal bij te tekenen. Daarna tekent ze met het potlood haartjes (hairstrokes) die ze vervolgens met de poeder licht inkleurt. Hierdoor kreeg ik een vollere wenkbrauw in plaats van de toch wat dunnere wenkbrauw lijntjes die ik zelf creëerde. Het verschil was ook echt verbluffend moet ik zeggen.

Het gebruik van de juiste tools is essentieel

Brow Scissors uniek vormgegeven, klein en scherp voor precisie
Tweezer ultiem, comfortabel en nauwkeurig, zelfs voor de kleinste haartjes
Tweezer Sharpeners in een handomdraai blijft de Tweezer schoon en feilloos
2-in1 Pencil Sharpener twee-in-één voor de skinny en de highlighter
Convertible Brow Brush Double-ended:
Spoolie om mee te borstelen, te blenden en om correcties mee te
maken en een Angled brush voor absolute controle.Ook te gebruiken voor eyeliners, om highlighter te blenden en om The Convertible Brow Powder mee aan te brengen.

D e Brow  kit bestaat uit een poeder / pomade  duo die als poeder werkt wanneer het droog gebruikt wordt en een pomade wanneer je wenkbrauw nat ingevuld wordt. Alle kleuren werden met de hand gemengd door Tonya Crooks met drie compacte: Een voor donker haar, een voor medium donker haar en een voor de lichte haarkleur. Elke compact heeft een warme, neutrale en asfoon waarmee je de perfecte, aangepaste kleur kunt combineren en aanpassen. Als het eenmaal nat wordt gebruikt, zal de pallet terugkeren naar de consistentie van poeder, zodat het product niet uitdroogt. Hierdoor hoef je het product niet ongebruikt weg te gooien. Erg handig, gezien het feit dat ik vaak een pomade moet weggooien omdat deze is uitgehard.

Er is keuze uit zes kleurnuances. Ik draag hier de kleur Espresso

The Browgal effect

Bekijk hier de tips & tricks video van Tonya

 

Ik zal zelf nog veel moeten oefenen om hetzelfde resultaat te kunnen bereiken maar oefening baart kunst. Het hebben van de juiste producten en tools is al het halve werk.

Ik hoop dat je deze post met plezier gelezen hebt. Mocht je nog vragen hebben of willen reageren, twijfel dan niet om een berichtje hieronder achter te laten, dat vind ik super gezellig en ik hoor graag je mening!

 The browngal collectie is vanaf 20.00 verkrijgbaar in het warenhuis Hudson’s Bay.
 
Author

My name is Saskia and welcome to The Curvy Chapter. A no-nonsense platform where I share my thoughts about the latest Fashion, lifestyle and Beauty trends, motherhood and my personal outfit ideas. My mission is to show you that beauty is not set in one standard. At The Curvy Chapter, we celebrate our differences. You will find content in Dutch and English, just press the translate button to find your language.

Write A Comment