Het rubriek ‘We love Diversity’ is ontstaan uit mijn eigen gemis aan diversiteit in de magazines. Ik zie zelden tot nooit een model in de Nederlandse reguliere modetijdschriften waaraan ik mij zou kunnen afspiegelen. Iemand die eruit ziet zoals jij en ik. Anno 2017 is er nog steeds een gebrek aan etniciteit en diversiteit. Er is een lichte stijging maar we hebben nog een lange weg te gaan. Iedere vrouw verdient het immers om gezien te worden en te ‘shinen.Daarom creëren we hier ons eigen platform om meer diversiteit te vieren.

 Vandaag zetten wij Suriënna in het zonnetje. Vorige maand maakte ze haar debuut tijdens de Mercedes Benz fashionweek in Amsterdam. Ze heeft een unieke kledingstijl en promoot op haar blog  onder andere haar “pro vegan style” met ons. Kortom een ambitieuze Nederlandse schone van Caribische komaf. Lees je gezellig mee?

Stel je eens voor?

Nou ik ben dus Surienna, 21 jaar oud & ik kom uit het prachtige Tilburg.

Ik ben daar geboren & getogen. Ik ben van Antilliaanse afkomst. Zelf heb ik niet heel veel tijd doorgebracht op Curaçao maar ik droom er nog van om na mijn studie een tijdje daar aan de slag kunnen binnen mijn vakgebied.

Ik ben al heel lang bezig met mode maar nog niet zo lang met het schrijven hierover. Mijn vriend kwam op het idee om de website www.surienna.com te kopen zodat ik stapje voor stapje mijn blog / platform kan bouwen. Ik heb best veel ideeën en kennis van kleding en mode en het lijkt mij tof om dat allemaal te verzamelen op een blog.

Daarnaast ben ik vorig jaar begonnen met plant-based voeding, van plant-based ben ik toch meer richting het veganisme getrokken. Ik eet dus plantaardig en ben ook bezig om mijn leven cruelty-free en plantaardig in te richten. Dat betekent kortweg geen vlees, leer of andere dierlijke producten.

Ik vond het wel een tof uitgangspunt om vanuit  dit standpunt te bloggen, er zijn weinig of geen donkere, plus size, vegan bloggers. Ik zocht maar ik kon niemand vinden. Dus hier ben ik, klaar om mij enthousiasme over mijn nieuwe way of life en fashion met anderen te delen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik student HRM, ik zit inmiddels in het derde jaar & daarnaast werk ik in een toffe kleding / lifestyle winkel.

Wat zijn je hobbies of passies?

Ik denk dat mode mijn grootste passie is daarom ben ik ook met www.surienna.com begonnen.

Verder houd ik ontzettend veel van 2de hands en kringloopkleding. Ik ben uren zoet met kringlopen bezoeken en mooie kringloopparels te vinden of online mooie stukken op te duiken op verschillende re-sell platforms.

Een van de dingen die ook graag doe is docu’s kijken. Ik kijk heel weinig ‘’reguliere series’’ op tv maar ik kijk toch wel graag een goede documentaires over milieu, voeding, mode of socio-culturele problematiek.

Heb jij een gekke gewoonte?

Mijn enige gekke gewoonte is dat ik niet zonder onderhemd kan.

Ik draag zelden gewoon een T-shirt of top zonder onderhemd. Het gevoel van dat 2de laagje missen, wordt ik kriebelig van. Ik voel mij dan super naakt. En ja, zelfs bij heel warm weer is het een must. Ook op vakantie naar Curaçao kon ik niet zonder.


Wat zijn je Guilty pleasures?

Aaah, dat is toch wel echt hele slechte tv-programma’s kijken, als ik vrij ben van werk en school. Buiten docu’s om kijk ik dan slechte TLC-achtige shows en series. Extreme cheapskates is toch wel echt mijn favoriet.
En op mode gebied zijn dat jasjes, can’t help it ! Ik heb echt een jassen-tik. Ik hou van jasjes, blazers en vesten. Ik kan er niks aan doen, elke winkel waar ik kom moet ik even passen en voelen.

Op welk lichaamsdeel ben je het meest trots en waarom?

Moeilijk, moeilijk. Ik denk toch mijn benen. Die brengen mij waar ik moet zijn en ze hebben mij nooit in de steek gelaten. Daarnaast  vind ik ze ook gewoon mooi. Ze zijn kort, sterk, dik en goed gevormd.

Ik zag dat je laatst een Fashionshow hebt gelopen voor Maison the faux tijdens de Mercedes Benz Fashion week in Amsterdam, hoe heb je dat ervaren?

Dat was echt ge-wel-dig. Ik vond het een hele eer dat ze mij überhaupt benaderd hebben. Het is een merk dat vooral geliefd is bij hippe club kids & ik had nooit verwacht dat ik in de line up van modellen zou mogen staan.

Het was een hele surreële en coole ervaring. Haar en make-up werden gedaan en ik kreeg een mooi pakje aan dat ik zelf niet eens aan hoefde te trekken ! Iedereen achter de schermen was mega enthousiast en de energie was super.

Het mooiste vond ik dat de show een divers beeld weergaf van hoe mensen eruit zien dik/dun/bruin/wit/feminien & masculiniteit passeerde allen de revue. Het tofste vond ik nog dat er echt héél respectvol met iedereen werd omgegaan – ik voelde tijdens het hele proces echt gewaardeerd en ik heb er echt een geweldig gevoel aan overgehouden.

Er zijn heel veel meisjes die dromen om model te worden of mannequin, wat voor advies zou je deze dames mee willen geven?

Ik ben niet echt een model of mannequin ik ben echt heel toevallig in deze show gerold.

Maar als er meiden zijn die dit leuk vinden om te doen check of jij wel voldoet aan de standaard en schrijf in bij een bureau dat ook plus modellen op hun ‘’rooster’’ hebben staan. You never know. En anders, er zijn 100’en andere banen waarbij je bezig kan zijn met kleding / mode. Doe vooral wat je gelukkig maakt en staar je niet blind op iets dat je niet kan bereiken door rare ‘’normen’’ die

iemand ooit verzonnen heeft.

Geef je veel geld uit aan kleding?

JA ! Teveel denk ik. Ik wil heel graag gaan ‘consuminderen’ maar ik word stiekem ook heel gelukkig van een nieuwe outfit. Dus ik probeer een gulle middenweg te vinden tussen er leuk uitzien, lief zijn voor het milieu en mijn portemonnee niet kaal plukken.

Wat was je grootste miskoop?

Mijn grootste miskoop is toch wel een paar hele dure Ibiza laarzen die inmiddels al 7 jaar in mijn kast wonen. Ik kan mij nog herinneren dat ik een hele zomer opgepast had en het geld bij elkaar had voor een paar Ibiza laarzen. Ik kocht ze , heb ze 3x gedagen en daarna nooit meer naar omgekeken. Het zijn van die platte ondingen en ze lopen apart. Ik denk dat ik ze wilde omdat iemand op tv ze ook had.

Waar shop jij het liefst?

Echt overal en nergens bijvoorbeeld bij Asos én verschillende kringloopwinkels. Daarnaast koop ik ook graag bij Newlook, Junarose, Zizzi en hoewel ik een love hate relationship heb met H&M haal ik er graag basics. Maar verder probeer ik ook heel veel merken die mijn maat niet perse verkopen. Ik ben geen vaste adressen meisje ik heb meestal een idee of look die ik wil en daar selecteer ik de winkel op.

Wat vind je prettiger, online shoppen of naar een winkel en waarom?

Online, maar puur omdat het aanbod in veel winkels tegen valt in mijn maat. Het Nederlandse modebeeld voor de plus vrouw is heel conservatief en tuttig als ik het eerlijk mag zeggen. Ik hou van uitgesproken, luid en toch wel iets gewaagdere dingen dat is er nog te weinig. Ik mis hier heel veel dingen die ik bijvoorbeeld bij Asos wel kan shoppen.

 

Volg jij de trends? Zo, ja wat is dan je favoriete trend van dit moment?

Mmm, niet echt ik draag meestal wat ik echt heel leuk vindt. Mijn kast is niet trendgevoelig. Ik merk wel dat mijn kast mee veranderd met mij levensfase. Ik ben nu 2 jaar naar school geweest en daar kun je aan wat je wilt ik droeg gewoon wat ik tof vond.
Maar straks moet ik binnen mijn vakgebied stage lopen. Stiekem zijn er dus al wat nette bloesjes, hakken en nette broeken mijn kast in gekropen. Trendgevoel dus niet maar levensfase gevoelig heel erg.

Zijn er ‘must have’ items die je nog op je wensen lijstje staan?

Nou ik heb dus echt een lijst ready :

  • Een gele regenjas voor bij mijn gele Ilse Jacobsen boots.
  • Een ladybosspak ala Hilary Clinton het liefst van Eloquii
  • Vegan dr Martens
  • Een mooie Matt & Nat tas
Is er een kledingstuk die je echt niet draagt? En waarom niet

Buiten de witte legging & polo’s om kan ik echt alleen polo’s bedenken. Die passen niet bij wat ik wil uitstralen. Verder probeer ik echt alles. De items die ik niet draag, draag ik niet omdat het niet flatteert maar omdat ik er niet gelukkig van word.

Als je iets aan een andere vrouw zou mogen zeggen omtrent Confidence (zelfvertrouwen) en je zelfverzekerd voelen, wat zou je dan willen zeggen?

Ten eerste :

  • Je hoeft geen x kilo kwijt te raken een jurk of bikini aan te mogen.
    Trek hem aan, gooi je haren los en go conquer te world. Echt waar.

Ten tweede

  • Het is oké om ruimte in te nemen en gezien te worden. Je mag er mooi uitzien en opvallen. Je mag luid zijn en de aandacht opeisen. Je hoeft niet te voldoen aan conventionele schoonheidseisen.

Ten derde

  • Zorg goed voor jezelf, neem de tijd om jezelf te leren kennen en gun jezelf een keer die mooie schoenen of jurk, het zal je goed doen.

Mocht je het  verhaal van Surienna net zo inspirerend vinden als ik dan kun je haar volgen via :

Blog : www.surienna.com

Instagram : https://www.instagram.com/surienna/

Facebook : https://www.facebook.com/suriennaonline/

Ik hoop dat je deze post met plezier gelezen hebt. Als je nog vragen hebt of wilt reageren, twijfel dan niet om een berichtje hieronder achter te laten. Ik hoor graag je mening!

Author

My name is Saskia and welcome to The Curvy Chapter. A no-nonsense platform where I share my thoughts about the latest Fashion, lifestyle and Beauty trends, motherhood and my personal outfit ideas. My mission is to show you that beauty is not set in one standard. At The Curvy Chapter, we celebrate our differences. You will find content in Dutch and English, just press the translate button to find your language.

Write A Comment