Afgelopen weekend bezocht ik de Lady Africa designer labels fashion show. Eindelijk liet mijn agenda het toe om een show te bezoeken aangezien ik al jaren een mega fan ben van met name de presentatie en ontwerpen die Lady Africa zowel in haar winkel als online verkoopt.

Door culturen te verbinden en door te inspireren met etnische mode, brengt Lady Afrika niet alleen kleur in het Nederlandse straatbeeld maar ook op de catwalk. Lady Africa is geen fashion label (nog niet), maar Irene Hin het creatieve brein achter Lady Africa importeert kwalitatief hoogstaande mode- en accessoirelabels van veelbelovende ontwerpers uit Afrika. Deze labels zijn allemaal fair trade en hangemaakt.

 Tijdens de fashion show liepen modellen van alle leeftijden, met verschillende body shapes en achtergronden mee. Hiermee creëerde Lady Africa diversiteit waar mijn fashion hart sneller van gaat kloppen.

[easy-image-collage id=18394]

[easy-image-collage id=18398]

Made by loving hands, worn by exceptional people

 

[easy-image-collage id=18415]

[easy-image-collage id=18417]

Zoals jullie weten ga ik wel vaker naar fashion shows. Diversiteit op de catwalk is echt in opkomst, als het aan mij ligt kan deze tendens niet snel genoeg gaan. Tijdens de Paris fashion week zagen we het curvy model Betsy Teske de show van Alexander McQueen lopen. Enerverend, maar toch is er nog steeds een gebrek aan variatie op de catwalk, magazines en andere media kanalen.

Als je denkt aan Lady Africa designer fashion labels, dan zou je misschien een show verwachten met enkel zwarte modellen. Niets is minder waar, Lady Africa koos voor samensmelting, een paraplu waaronder de westere en Afrikaanse mode samenkomen. Tijdens haar show liepen senioren, size zero, curvy, mannelijke, witte en zwarte modellen mee. Het bewijs is hiermee geleverd, diversiteit op de catwalk is mogelijk!

Dit was de meest kleurrijke show ever! De foto’s hierboven zijn maar een kleine compilatie.

  Wat mij betreft hoort Lady Africa thuis op de Amsterdam fashion week. Ook al is het maar om te laten zien hoe het ook kan. Ze vertegenwoordigt eenheid, liefde en deelt haar avontuur, haar verhaal door middel van mode.

Design en styling, haar en make-up, diversiteit maar ook de muziek keuze vielen allemaal op z’n plaats en maakte deze show ‘outstanding’.  Niets was aan het toeval overgelaten.

Hoe mooi  zou het zijn als we mode kunnen inzetten om de wereld kleurrijker en beter te maken? Fashion brengt mensen bij elkaar en verbindt door de veelzijdigheid. Al deze factoren waren aanwezig in de Lady Africa  fashion show. Zonder bevooroordeeld te zijn ontroerde haar show mij. Door lovende reacties op mijn Instagram-stories was ik niet de enige die enthousiast was.

Iets mooi’s gezien?

Kijk dan hier voor meer informatie, natuurlijk kun je ook een bezoekje brengen aan Lady Africa aan de Denneweg 21a in Den Haag.

If we can’t end our differences we can at least safe the world for diversity.

Op de hoogte blijven? Volg mij dan via Facebook|| Instagram|| Bloglovin

 
Photocredits: Nera Strand & Larysa Dodz
Author

My name is Saskia and welcome to The Curvy Chapter. A no-nonsense platform where I share my thoughts about the latest Fashion, lifestyle and Beauty trends, motherhood and my personal outfit ideas. My mission is to show you that beauty is not set in one standard. At The Curvy Chapter, we celebrate our differences. You will find content in Dutch and English, just press the translate button to find your language.

1 Comment

 1. Queens Nicole Reply

  Yeasss girl,

  I adore Irene Hin.
  Ik heb bijna alle foto’s van haar show voorbij zien komen and I was amazed. Respect voor deze vrouw ??.

  I enjoyed Reading this blog,
  Well done.

Write A Comment