THE MOM IN BLACK 5

Het rubriek ‘In The Spotlight is ontstaan uit eigen gemis aan diversiteit in de media. Waarom zien we diversiteit nog zo weinig terug in de media? Er is een lichte stijging, maar anno 2018 is er nog steeds een gebrek aan etniciteit en diversiteit. We hebben nog een lange weg te gaan. Wij creëren hier ons eigen platform om meer diversiteit te vieren en elkaar te inspireren.  

Vandaag staat Nathalie in de Spotlight. Nathalie viel mij op door haar quote: “I’m more than a mom”, voor mij een hele herkenbare quote en waarschijnlijk voor andere moeders ook. Als mama’s vergeten we soms, door al het verzorgen, dat self-love en care ook héél belangrijk is. Nathalie geeft ons via social media regelmatig een reminder, super fijn! Maar wie is Nathalie precies?

Stel je eens voor?

 Mijn naam is Nathalie Amado en ik kom uit Rotterdam.

Kan je iets over jezelf vertellen waardoor wij meteen weten wie jij bent? 

Ik ben 30 jaar, geboren en getogen in Nederland (Rotterdam). Mijn ouders komen uit Kaapverdië. Ik ben mama van Vienna (2,5) en ik heb een relatie met mijn lieve Adam.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven inspireer en motiveer ik vrouwen, met name moeders, om zichzelf te zijn, hun dromen te volgen en een gelukkig leven te hebben. Verder ben ik actief in de sportschool en creëer ik content voor mijn Instagram pagina.

THE MOM IN BLACK 6

Ik motiveer en inspireer voornamelijk moeders

Hoe ben je op het  idee gekomen om je blog ‘The Mom In Black’ te starten?

The Mom In Black ben ik gestart nadat ik zelf moeder werd. Ik ben altijd een dreamchaser geweest. Wanneer ik iets in gedachten heb dan ga ik er ook voor. Als een dromer sprak ik uit wat ik allemaal wilde doen als ik moeder zou worden. Ik wilde sporten, ik wilde mezelf blijven en een voorbeeld voor mijn kind zijn. De reacties waren best verrassend en beangstigend tegelijk. Ik kreeg reacties als: ‘dat zeg je nu, wacht maar tot je moeder bent’ of ‘geloof mij, dat kan je echt niet doen als je moeder bent’.

In een eerdere fase van mijn leven ben ik mezelf een keer verloren, dat was een hele moeilijke tijd. Toen ik zwanger was heb ik een afspraak met mezelf gemaakt: ‘you are not going to lose yourself because you are a mom’. Zo is het idee van The Mom In Black ontstaan.

Waar staat de ‘The Mom In Black’ voor en wat wil je bereiken?

The Mom In Black staat voor de moeder die naast het moederschap een purpose heeft. De moeder die weet dat ze ook nog zichzelf is, de moeder die weet dat haar dromen en eigen geluk ook belangrijk zijn. Mijn doel is om van waarde te zijn in het leven van zoveel mogelijk vrouwen, met name moeders. Ik wil ze laten weten dat je moeder kunt zijn zonder jezelf weg te cijferen.

Ik ben een dreamchaser

THE MOM IN BLACK 7

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving en uit mijn eigen jeugd. Ik kom zelf uit een gezin van 7 en sinds ik zelf moeder ben besefte ik pas hoeveel mijn moeder opgeofferd heeft, waaronder haar eigen dromen.

Accepteer jezelf met al je imperfecties

Je inspireert vrouwen om meer van zichzelf te houden, kan je hier een tip delen hoe je dat het beste kan bereiken?

Wat zou je andere vrouwen willen adviseren als het gaat om zelfvertrouwen of het gebrek daaraan?

Selflove gaat dieper dan tegen jezelf zeggen dat je van jezelf houdt. Selflove is weten wie je bent, accepteren wie je bent en vrij leven als jezelf. Het is elke dag kiezen voor de dingen die jouw ziel gelukkig maken ondanks wat anderen ervan vinden.

Je bent genoeg. Het begint van binnen, accepteer jezelf met alle imperfecties die je hebt. Dat is wie je bent. Er is er maar 1 zoals jij en dat is je grootste kracht. Als je jezelf kan accepteren dan maakt het niet meer uit of anderen dat wel of niet doen.

Ik wil ze laten weten dat je moeder kunt zijn zonder jezelf weg te cijferen.

Hoe combineer je het moeder zijn met al je online activiteiten?

Het is elke week aankijken en creatief zijn. Wat wil ik deze week doen en op welke dagen kan ik dat het beste inplannen? Tevens is mijn dochter ook betrokken bij mijn online activiteiten dus op sommige dagen creëren we samen content, dat maakt het ook een stuk makkelijker

THE MOM IN BLACK 8

Carrière en moederschap gaat dat goed samen, en hoe doe jij dat?

Ja het gaat zeker goed samen. Waar een wil is, is een weg. De vrijheid die ik heb maakt alles juist makkelijker. Ik heb de vrijheid om het in te plannen zoals ik dat wil en het grootste gedeelte ben ik bezig met content creëren en anders ben ik bezig met de webshop. Dit zijn dingen die ik ook thuis kan doen, bijvoorbeeld op de dagen dat Vienna zich niet zo lekker voelt. Dat is het meest fijne aan hetgeen wat ik doe, het is een kwestie van goed plannen. Tevens heb ik veel steun van familieleden en mijn partner.

Ook ik ben wel eens onzeker

Als je een ding aan je dochter zou willen meegeven over het leven, wat zou dat dan zijn?

Wees jezelf, ook als anderen anders van je verwachten. Het leven heeft mooie dingen maar ook minder mooie dingen. Koester ze allebei als een blessing. Neem de mooie dingen mee als herinnering en haal je lessen uit de minder mooie dingen want uiteindelijk dragen ze beiden aan wie je moet worden. En vergeet vooral niet om de tijd te nemen om dingen te verwerken.

Ben jij wel eens onzeker en zo ja, waar ben je dan onzeker over?

Jazeker, ik heb dagen dat ik ineens begin te twijfelen aan mezelf. Dan stel ik mezelf vragen als ‘waar ben ik nou allemaal mee bezig?’ of ‘werk ik wel hard genoeg?’ Dit is meestal in de vrouwelijke periode van maand hahahah : )

THE MOM IN BLACK 9

Waar shop jij het liefst als het om kleding en beauty producten gaat?

Wat kleding betreft shop ik het liefst bij de Zara, Primark, Forever 21 en Asos. Voor de beauty producten shop ik het liefst bij Mac Cosmetics en Kiko Milano.

Online winkelen vind ik prettiger

Wat vind je prettiger, online shoppen of in de winkel en waarom?

Online vind ik prettiger omdat ik meestal geen tijd of geen zin in de drukte heb.

Volg jij de trends? En wat is dan je favoriete trend van dit moment?

Nee, ik moet me gewoon lekker in kleding voelen en het moet echt Nathalie zijn.

Welk product mag er echt niet ontbreken in je beauty stash?

Concealer hahaha!

Zijn er nog ‘must have’ of ‘must do’ dingen die je op je lijstje hebt staan?

Ja een must do; reizen naar verschillende landen om herinneringen te maken met mijn gezin, te beginnen met Afrika.

THE MOM IN BLACK 10

Woman to Woman  

Als je andere vrouwen een woord van empowerment mag geven, wat zou je dan tegen ze willen zeggen?

Mijn woord zou zijn:

Woman,

De meest succesvolle en sterke man op de wereld is door een vrouw gedragen en op de wereld gebracht. De dingen die wij als vrouwen kunnen is beyond limits, never forget that!

Je kan Nathalie volgen op:

Instagram: The Mom in Black

Blog : The Mom in Black

Ik hoop dat je dit interview met plezier gelezen hebt, een berichtje achterlaten is lief!

Let’s uplift and support each other! 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *