Hoewel de Amsterdam Fashion week afgelopen week is gestart, had de Nederlandse fashion industry op 26 mei 2017 al een unieke overwinning. Ontwerper Irving Voster creëerde een afspiegeling van de hedendaagse wereld met zijn ‘Road Couture’ show.

Zeven muzes werden vereerd door middel van een hoofdrol op de catwalk maar ook door een zevental modevideoclips. Elke muze kreeg haar eigen gepersonaliseerde modeclip met haar eigen verhaal in beeldvorming. Een project waar ruim 1 jaar hard aan gewerkt is samen met videographer Menno van der Meulen.

Mode ontwerper Irving Voster wilde dit keer volledig buiten zijn comfortzone stappen door fashion én ambitieuze vrouwen die midden in het leven staan te laten zien, als mens en professional. De muzen hebben verschillende nationale achtergronden, professies en dromen die ze nastreven.

Toen Irving mij benaderde en vroeg of ik  aan dit speciale project mee wilde werken twijfelde ik geen moment. Eindelijk een mode ontwerper die eager genoeg was om naar mijn verhaal te luisteren rondom te weinig diversiteit in de mode industrie. Dit was het begin van een revolutionaire samenwerking waar plussize , etniciteit en haute couture samen zouden smelten in 1 fashionshow.

De jurk die speciaal voor mij ontworpen is benadrukt mijn vrouwelijke rondingen en straalt kracht uit. Je mag gezien worden ongeacht je maat. Dat was min of meer mijn boodschap. De wing op mijn schouder verwijst naar mijn beroep als stewardess en in de modevideo komen mijn passies mode en reizen weer samen.

Hoewel ik geen professioneel model ben, vind ik het erg leuk om mee te werken aan waardevolle shows en projecten als deze.  Het is namelijk een begin van hopelijk meer acceptatie en ik hoop hiermee andere vrouwen te inspireren.

 Ik wil het met name écht houden, wat ik daarmee wil zeggen is: Ik ben een vrouw, een moeder van 2 tieners, een dochter, een zus, een vriendin, ik heb mijn plus maar ook zeker mijn min-puntjes, mijn leven is alles behalve perfect. Ik heb dromen en ambities en die kan je bereiken als je erin gelooft.

Jennifer Delano

Als ik een fashionshow bezoek zie ik voornamelijk prachtige modellen op de catwalk waar ik mezelf niet mee kan identificeren. Een blijvend gemiste kans. Ik zou zo graag de kleding willen zien op een model waar ik mezelf mee zou kunnen vergelijken. Ik ben immers vaak wel de doelgroep waar de kleding voor gemaakt wordt, ik ben de consument. Mijn nekharen gaan dan ook overeind staan als ik designers hoor zeggen dat hun kleding mooier zit/staat bij een graatmager model. Dat kan wel zo zijn maar denk dan ook aan de vrouwen waar je de kleding echt voor ontwerpt, zorg dan tenminste voor diversiteit.

Irving Voster wist dat op een zeer bijzondere wijze te bereiken door muzes en modellen te gebruiken in zijn Road Couture show. Een geweldige ervaring en chapeau voor Irving Voster for thinking outside the box.

Model

Ik hoop dat je deze post met plezier gelezen hebt. Als je nog vragen hebt of wilt reageren, twijfel dan niet om een berichtje hieronder achter te laten. Ik hoor graag je mening!

Photo credits Sydney Korsse | Videographer Menno vermeulen| Mua BoccaBacio.nl
Author

My name is Saskia and welcome to The Curvy Chapter. A no-nonsense platform where I share my thoughts about the latest Fashion, lifestyle and Beauty trends, motherhood and my personal outfit ideas. My mission is to show you that beauty is not set in one standard. At The Curvy Chapter, we celebrate our differences. You will find content in Dutch and English, just press the translate button to find your language.

Write A Comment