MEET AN VAN DE THEBEAUPARLOUR 5

Het rubriek ‘In The Spotlight is ontstaan uit eigen gemis aan diversiteit in de media. Waarom zien we diversiteit nog zo weinig terug in de media? Er is een lichte stijging, maar anno 2019 is er nog steeds een gebrek aan etniciteit en diversiteit. We hebben nog een lange weg te gaan. Wij creëren hier ons eigen platform om diversiteit te vieren en elkaar te inspireren.  

Vandaag staat An in de Spotlight. Met een record aan flatlay’s op haar naam is ze een ware flatlay Queen op Instagram. Omdat ze zelf zelden tot nooit op haar feed te zien is, wordt het tijd om ‘The girl’ achter de awesome flatlay’s beter te leren kennen.

Stel je eens voor?

Ik ben An: de oprichter van TheBeauParlour. Deze naam staat symbool voor een ruimte waarin alles om beauty draait. Via mijn blog en Instagramaccount deel ik met liefde mijn passie over alles wat met beauty te maken heeft en hoop ik naast mensen te adviseren, ook vooral mensen te inspireren.

Kan je iets over jezelf vertellen waardoor we meteen weten wie jij bent? 

26 jaar geleden ben ik geboren in Alkmaar. Hier woon ik nog steeds. Op de middelbare school ben ik de liefde van mijn leven tegen het lijf gelopen, die ik sinds augustus met trots mijn verloofde mag noemen. Samen met mijn verloofde, zusje en Lilo de kat wonen wij in mijn ouderlijk huis.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk vier dagen per week bij een woningcorporatie aan een leuk project. In mijn vrije tijd besteed ik het liefst tijd aan het fotograferen van beautyproducten voor op mijn blog en Instagram, maar betrap mezelf er ook vaak op dat ik per ongeluk weer aan het schoonmaken ben.

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor make-up.

MEET AN VAN DE THEBEAUPARLOUR 6

Je omschrijft jezelf als een ‘banaan’ white from the inside, yellow from the outside. Wat is de rede dat je je zelf zo omschrijft?

Mijn ouders zijn eerste generatie bootvluchtelingen uit Vietnam, wat mij de tweede generatie maakt. Zij waren zo goed geïntegreerd in de Nederlandse samenleving dat ik heel weinig van de Vietnamese invloeden heb meegekregen tijdens mijn opvoeding. Ik heb dus wel het uiterlijk van een Aziaat, maar ik spreek de taal niet en ben helaas ook nooit in Vietnam geweest. Het staat wel op mijn to-do list!!

Kan je iets meer vertellen over TheBeauParlour?

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor make-up. Dat verklaart ook waarom mijn make-up collectie zo enorm groot is. Omdat ik mijn passie graag wilde delen met de buitenwereld heb ik TheBeauParlour opgericht. Op mijn blog deel ik reviews van alle producten die met beauty te makken hebben, waarbij de focus vooral op mijn vettige huid ligt. Via mijn Instragram account deel ik naast deze reviews eigenlijk vooral mijn passie voor creativiteit en fotografie.

 

Als ik naar een reclamecampagne kijk, kijk ik ook vaak of er genoeg diversiteit in verwerkt wordt. Het stoort me ook best wel wanneer dat niet gebeurt.

Waar komt je passie voor flatlays vandaan?

Voor ik bij flatlays uitkwam, heb ik verschillende stijlen geprobeerd. Bij het maken van flatlays kwam mijn creativiteit écht het best tot zijn recht. Al heel snel had ik de juiste feeling te pakken voor hoe ik producten heel aantrekkelijk kon maken, helemaal met mijn eigen draai eraan. Dat heeft nu geleid tot echt mijn eigen signature stijl.

MEET AN VAN DE THEBEAUPARLOUR 7

Als het gaat om meer diversiteit in de media, hoe sta jij daarin?

(kan jij jezelf identificeren met reclame campagnes, vind je dat er meer moet komen of ben je tevreden en merk je er niet veel van)

Als ik naar een reclamecampagne kijk, kijk ik ook vaak of er genoeg diversiteit in verwerkt wordt. Het stoort me ook best wel wanneer dat niet gebeurt. Ik kan me er bijvoorbeeld aan storen dat sommige merken 5 kleuren foundation op de markt brengen, waar maar één type voor een donkere huid tussen zit. Dat past niet meer in deze tijd. Ik vind geruststellend dat diversiteit anno 2018 bij veel (media)bedrijven hoog op de agenda staat, en diversiteit een algemeen geaccepteerd onderwerp wordt. Het is toch super leuk om een gemengd gezin op de bank in een reclame campagne te zien, of een campagne met twee vrouwen die elkaar verliefd aankijken in het openbaar. “The beauty in the world lies in the diversity of its people”.

MEET AN VAN DE THEBEAUPARLOUR 8

Een merk waar ik altijd al dol op ben geweest is Chanel!

Hoe ga je met die negativiteit om?

Ik ben altijd heel onzeker over mezelf geweest, maar na het overlijden van mijn moeder is dat wel erger geworden. Daardoor begon ik steeds meer te eten, en me minder goed te kleden.

Ik was 10 kilo aangekomen en zat alles behalve lekker in mijn vel. Nu gaat het wel weer de goede kant op, maar ik ben nog niet tevreden. Door deze onzekerheid vond ik het eng om selfies te plaatsen. Bang voor hetgeen dat andere mensen over mij zouden zeggen of denken. Langzamerhand begin ik meer van mezelf te houden en te accepteren dat ik er nou eenmaal zo uit zie, daarom durf ik nu wel wat meer van mezelf te laten zien. Weliswaar met kleine stappen, maar als ik dan een selfie plaats, krijg ik tot nu toe altijd positieve reacties. Dat motiveert wel!

Wat zou je andere vrouwen willen adviseren als het gaat om zelfvertrouwen of het gebrek daaraan?

‘You only live once’.

 Dat klinkt misschien heel raar uit mijn mond, omdat ik ook mijn onzekerheden heb, maar dit is wie je bent. Maak er wat moois van! Tut jezelf lekker op en doe waar je zin in hebt, want voordat je het weet is het ineens allemaal voorbij. Dat is één van de lessen die ik heb geleerd na het overlijden van mijn moeder.

Als je zelf een Campagne met een beauty brand zou mogen kiezen, met wie zou je dan het liefst willen samenwerken?

Een merk waar ik altijd al dol op ben geweest is Chanel! Classy, sophisticated and beautiful. Als ik het geld had dan zou ik alleen maar Chanel makeup en skincare gebruiken met een matchende Chanel outfit en tas!

Waar shop jij het liefst als het om kleding en beauty producten gaat?

Kleding haal ik graag tijdens de uitverkoop van de Zara of Mango. Dan kan je me echt blij maken met mooie deals. Beauty producten haal ik vooral via Cultbeauty.com omdat zij merken verkopen die je in Nederland niet makkelijk kan krijgen. Daarnaast hebben ze elke maand een actie lopen. In Nederland ga ik graag langs de Skins in het Conservatorium Hotel. Prachtige winkel met mooie luxe merken!

MEET AN VAN DE THEBEAUPARLOUR 9

Hoe zou je je stijl willen omschrijven? 

Lekker comfortabele kleding met een edgy touch. Mijn outfits zijn vaak vrij monotoon maar met een paar mooie enkel laarzen of tas maak ik mijn outfit weer af. Mijn make-up bestaat vaak uit warme tinten met dramatische nepwimpers.

Als ik eenmaal make-up aanbreng dat gebruik ik ook echt alles.

Volg jij de trends? En wat is dan je favoriete trend van dit moment?

Trends komen en gaan. Dit jaar heb ik paar rare make-up trends voorbij zien komen zoals de aparte wenkbrauwen of felle lipsticks. Dat is niets voor mij, ik ga toch liever voor de natural look. Qua kleding volg ik de trends wel, in mijn vrije tijd ga ik graag in mijn nieuwste outfit boodschappen doen.

Welk product mag er echt niet ontbreken in je beauty stash?

Moeilijk! Als ik eenmaal make-up aanbreng dat gebruik ik ook echt alles. Ik zou niet zonder concealer kunnen. Dit product kan je op meerdere manieren gebruiken, maar ik gebruik ‘m vooral voor het maskeren van mijn donkere kringen. Met donkere kringen rond mijn ogen, oog ik namelijk niet heel aantrekkelijk kan ik je vertellen ;-).

MEET AN VAN DE THEBEAUPARLOUR 10

Zijn er nog ‘must have’ of ‘must do’ dingen die op je lijstje staan?

Een Chanel tas aanschaffen! Ik ben al een tijdje aan het rondkijken om een vintage piece op de kop te tikken, maar stiekem wil ik het ook kunnen ervaren hoe het voelt als je het in de winkel haalt met doos en alles erbij! Daarnaast wil ik nog heel graag naar Australië toe. Lekker rond rijden, van de mooie natuur genieten en het onbekende tegemoet gaan.

Woman to Woman  

Als je andere vrouwen een woord van ‘empowerment’ mag geven, wat zou je dan tegen ze willen zeggen?

Iedereen heeft de skills om keuzes te maken. Maak daarbij de keuze die voor jou het beste voelt en die je gelukkig maakt. In onze maatschappij draait het tegenwoordig alleen maar om wat andere van je kunnen zien, maar maak je jezelf trots en zorg dat jij zelf de persoon bent tegen wie je normaal gesproken op zou kijken.

Je kan An volgen op:

Instagram: TheBeauParlour

Blog: TheBeauParlour

Ik hoop dat je dit interview met plezier gelezen hebt, een berichtje achterlaten is lief!

Let’s uplift and support each other! 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *