MAAI STYLE

MAAI STYLE 5

 

Het rubriek ‘In The Spotlight is ontstaan uit eigen gemis aan diversiteit in de media. Waarom zien we diversiteit nog zo weinig terug in de media? Er is een lichte stijging, maar anno 2018 is er nog steeds een gebrek aan etniciteit en diversiteit.We hebben nog een lange weg te gaan. Daarom creëren wij hier ons eigen platform om meer diversiteit te vieren, for all shades and sizes.

Vandaag staat Maaike in de spotlight. Een vrolijke ondernemende dame die op haar blog Maai Style haar persoonlijke fashion sense deelt. Naast het bloggen en het delen van haar kledingstijl geeft Maaike sessies figuuralalyse, kleuranalyse en verschillende workshops Het motto van Maaike is: Iedereen is anders en dat maakt de wereld een stuk mooier. Daar sluiten wij ons helemaal bij aan.

Stel je eens voor?

Kan je iets over jezelf vertellen waardoor we meteen weten wie jij bent?

Ik ben Maaike Oerlemans, 37 jaar en woon in Breda samen met mijn man. Het is nog even wennen om hem mijn man te noemen want we zijn pas op 18/05/18 getrouwd. Mijn trouwjurk heb je misschien ook bij ‘Say Yes to the Dress Benelux’op TLC langs zien komen. Ik heb namelijk aan het programma meegedaan en ik heb tijdens de uitzending ‘yes to the dress’ gezegd. Het was een superleuke ervaring en uiteindelijk was ik heel blij met mijn jurk en was onze trouwdag supermooi.

MAAI STYLE 6

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk als Sales Support Coordinator bij een Zweeds bedrijf . Dat doe ik gemiddeld 36u per week, dus bijna full time.

Wat zijn je hobbies of passies?

Mijn passie is altijd al mode geweest, op allerlei verschillende manieren. Vroeger kleedde ik me best alternatief dat was voor mij de manier om op te vallen. Tegenwoordig gebruik ik mijn kleding om uit te stralen wie ik ben.

Ik heb mezelf voorgenomen om ook dagelijks meer bijzondere kleding te dragen, en deze kleding niet voor bijzondere gelegenheden te bewaren. Ik merk dat ik mezelf beter/leuker voel als ik me leuk kleed. Zo kan ik van iedere dag een feestje maken en hoef ik niet op een bijzondere gelegenheid te wachten om me leuk aan te kleden.

in the spotlight
the curvy chapter

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik heb een paar jaar geleden een curcus tot Imago Coach gevolgd en ben mijn bedrijf Maai Style begonnen. Ik wil graag vrouwen helpen inzien hoe ze gelukkig kunnen zijn met hun eigen lijf en hoe kleding hierbij kan helpen. Met behulp van kleding kan je namelijk ook je persoonlijkheid laten zien. Ik ben via Facebook in aanraking gekomen met modellenwerk, zo heb ik mensen leren kennen die bloggen en op Instagram foto’s posten.

Omdat ik dat ook leuk vond ben ik zelf mijn blog begonnen onder de naam van mijn bedrijf, Maai Style. Ik merk wel dat het lastig is om tijd te vinden om een goede blog te schrijven en mooie foto’s te maken. Ik stel hele hoge eisen aan mezelf en vind mijn blog niet snel goed genoeg. Ik post dus niet zo vaak als ik zelf zou willen. Ik probeer me nu niet meer zo veel te vergelijken met anderen, en gewoon mijn eigen ding te doen. Maar dat is toch lastig.

MAAI STYLE 7

Iedereen is anders en dat maakt de wereld een stuk mooier.

Wie zijn jouw favoriete bloggers op dit moment?

Ik volg bloggers vooral op Instagram, ik volg thebiggerblog, Style Has No Size, Maureen Powel en jou natuurlijk, The Curvy Chapter, die accounts zijn erg leuk en inspirerend. Verder volg ik o.a.: jamie_jetaime, Callie Thorpe, zazusworld, wearshelives, manfattan.

Omdat er zoveel inspirerends te vinden is moet ik er wel op letten dat ik trouw blijf aan mijn eigen stijl. Soms vind ik iets heel leuk, maar vind ik het gewoon niet bij me passen. Tegenwoordig kan ik dat makkelijker herkennen, maar soms heb ik daardoor nog wel eens een miskoop.

Heb jij een gekke gewoonte?

Ik ben een beetje ‘ocd’, alles ligt op een vaste plaats en op mijn bureau ligt alles ook liefst zo recht mogelijk. Ik ben best chaotisch, ik denk dat ik daarom behoefte heb aan structuur, zodat ik het gevoel heb alles wat meer onder controle te hebben. Ik ben sowieso nogal een controle freak. Wat soms fijn is, maar wat me ook wel in de weg kan zitten.

MAAI STYLE 8

IK BEN TROTS OP MIJN VOETEN

Wat zijn je Guilty pleasures?

Ik hou van een frietje met. Als Brabantse ben ik echt #teamfriet en kan ik genieten van goeie friet met lekker Hollandse frietsaus en een Bourgondische kroket erbij. Een andere guilty pleasure is de radio in de auto heel hard zetten en lekker meezingen, niemand die het hoort (en dat is maar beter ook, ghehe)

Op welk lichaamsdeel ben je het meest trots en waarom?

Mijn haar en mijn voeten. Kappers konden mijn haar vroeger nooit goed knippen, omdat ik deels krullend en deels bijna steil haar heb. Sinds ik mijn haar een beetje snap en nu ik een superfijne kapper gevonden heb ben ik echt trots op mijn haar.

Mijn voeten, omdat ze heel sierlijk en vrouwelijk zijn, en de huid op mijn voeten is heel mooi egaal. Ik heb best een moeilijke huid verder, dus ik ben daar heel blij mee. Maar het is best lastig om fijne schoenen te vinden, omdat ik een hele hoge wreef heb en wel gevoelige voeten. Alle naden in een schoen knellen en schuren heel snel. En ik kan trouwens echt niet op hakken lopen, dat vind ik soms wel jammer. Ik draag in de winter vooral enkellaarsjes, en in de zomer altijd sneakers. Ik ben zelfs op sneakers getrouwd!

Geef je veel geld uit aan kleding?

Dat is heel relatief denk ik, sommige mensen zullen vinden dat ik veel uitgeef aan kleding. Maar ik geef niet meer uit dan ik kan missen. En kleding is mijn hobby, dat is bijna het enige waar ik geld aan uitgeef, dus ik vind het zelf geen probleem.

Wat was je grootste miskoop? (kleding, beauty producten)

Bijna iedere broek die ik koop. Ik draag al 8 jaar geen broeken meer en ik heb ook al heel wat hakken in alle soorten gekocht en iedere keer denk ik weer dat ik het perfecte paar heb gevonden waar ik wel op kan lopen, helaas is dat minder waar.

Ik koop graag fel roze of rode lippenstift, maar die draag ik bijna nooit, omdat ik continu denk dat ik die uitsmeer over mijn hele gezicht. Dat is natuurlijk niet zo, maar daardoor vind ik het niet fijn om te dragen, ik leg de focus nu maar op mijn ogen met een nude lippenstift of gewoon Purol.

Ik shop liever online

MAAI STYLE 9

Waar shop jij het liefst?

Ik shop vooral veel online, bij Asos, H&M, Wehkamp en Zalando.

Waarom shop je liever online?

Er is online veel meer keus. En tegenwoordig is retourneren ook supermakkelijk. In de winkels vind ik veel minder. In de stad winkelen vind ik alleen leuk met iemand samen, dan is het gewoon gezellig en zo kom je soms ook in winkels waar je zelf niet zo snel naar binnen zou gaan, maar waar je soms ineens wel leuke spullen vindt.

Volg jij de trends? Zo,ja wat is dan je favoriete trend van dit moment?

Ik volg niet echt trends, ik kijk echt wat bij mij past. Ik draag al een jaar veel plooirokken en nu ineens zie je ze heel veel in het straatbeeld. Ik draag ze niet omdat het ‘in’ is, maar omdat ik me er lekker in voel.

Wat mag er écht niet ontbreken in je kast? (Tips advies aan eventueel andere vrouwen.)

Ik heb niet echt 1 item wat iedere vrouw in haar kast moet hebben. Ik vind het echt belangrijk dat je kledingstukken koopt die bij jou passen. Zo voel je je altijd goed in je kleding, dat straal je dan ook uit. Ook al geef ik zelf workshops kleur- en figuuranalyse, ik zeg er ook altijd bij dat je gevoel het allerbelangrijkste is. Als jij gelukkig wordt van een jurkje of een top die misschien niet voldoet aan ‘de regels’ dan moet je dat gewoon dragen. Je straalt dan al voldoende omdat je zo blij bent met dat item.

MAAI STYLE 10

Zijn er ‘must have’ items die je nog op je wensen lijstje staan?

Mijn zoektocht naar een paar hakken blijft doorgaan. Een paar dat mooi vrouwelijk, maar toch stoer is. Maar gezien het aantal dat ik al in mijn kast heb staan, reken ik daar niet meer op. Hetzelfde geldt voor broeken, ik blijf ze proberen tot ik een fijne en mooie broek gevonden heb. Tot die tijd zie je mij in rokjes en jurken met sneakers.

Is er een kledingstuk die je echt niet draagt? En waarom niet?

Ik draag dus nooit een broek. Die zakken altijd af, of knellen. Ik voel me dan minder mooi en minder zelfverzekerd  daardoor, ook vind ik het lastiger om broeken leuk te stylen.

Woman to Woman

Als je iets aan een andere vrouw zou mogen zeggen omtrent Confidence (zelfvertrouwen) en je zelfverzekerd voelen, wat zou je dan willen zeggen?

Leg de focus op de punten waar je wel blij mee bent, ipv de punten waar je minder blij mee bent te proberen te verdoezelen. Als je iets probeert te verdoezelen leg je er vaak onbewust toch meer aandacht op. Als je je sterke punten accentueert zul je zien dat je veel meer complimenten krijgt. Geloof het als iemand je een compliment geeft, en accepteer het ook. Mensen geven niet zo maar een complimenten, als ze het geven dan menen ze echt.

Je kan Maaike volgen op Instagram, Maai Style, Facebook

Ik hoop dat je deze post met plezier gelezen hebt, vergeet geen berichtje achter te laten.

Let’s uplift and support each other! 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *