ESMÉE || MANY KIDS MORE TRAVELS 5

Het rubriek ‘In The Spotlight is ontstaan uit eigen gemis aan diversiteit in de media. Waarom zien we diversiteit nog zo weinig terug in de media? Er is een lichte stijging, maar anno 2018 is er nog steeds een gebrek aan etniciteit en diversiteit. We hebben nog een lange weg te gaan. Wij creëren hier ons eigen platform om meer diversiteit te vieren en elkaar te inspireren.  

Vandaag staat Esmée in de spotlight. Een natural beauty die mijn aandacht trok op Instagram met haar vrolijke dans workout video’s. Maar wie is de vrouw achter deze video’s en toffe gezinsfoto’s op Instagram?

Stel je eens voor?

Mijn naam is Esmée, 34 jaar, geboren in Amsterdam.

Kan je iets over jezelf vertellen waardoor we meteen weten wie jij bent? 

Ik zeg altijd ik ben half Nederlands half Surinaams maar mijn hart is Braziliaans. Brazilianen vind ik over het algemeen zulke warme, open mensen. Toen ik in 2007 5 maanden stage liep in Salvador da Bahia, was ik verkocht.

ik ben mama van drie jongens van 8, 6 en 2, en getrouwd met Roël, met wie ik sinds mijn 18e samen ben.

Esmée || Many kids and more travels

Wat doe je in het dagelijks leven?

Freelance theaterdocent – theatermaker en zumba instructrice. Als ik niet voor de klas sta of in de gym zumba geef, blog en vlog ik.

Ik zag op Instagram dat je je naam hebt veranderd, hoe is het idee ontstaan om Many kids more Travels te starten?

Als werkende moeder van drie jongens is mijn leven best hectisch. Rennen, vliegen, kids naar clubjes, vriendjes en dan zelf ook nog een sociaal leven willen blijven leiden. Je kan je er makkelijk in verliezen, in die “drukte” en vergeten wat echt belangrijk is. Ik vind tijd doorbrengen met en aandacht voor de mensen die ik liefheb het allerbelangrijkst. Het laad mij op, geeft mij energie.

Op reis, op vakantie, weg van de dagelijkse beslommeringen heb je alle tijd en ruimte om echt met elkaar te connecten. Daarbij vind ik de ervaring van op reis gaan, in een ander land zijn en de herinneringen die je daardoor maakt, het meest waardevolle wat ik mijn kids kan geven. Naast onvoorwaardelijke liefde natuurlijk.

Voor 1000 euro retour Amsterdam – Puglia in het hoogseizoen is echt mogelijk

Esmée || Many kids and more travels

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Veel van wat ik deel komt direct uit mijn eigen ervaring van de afgelopen 8 jaar als moeder.

Andere bloggers en instagrammers inspireren mij ook. Vooral de gezinnen die hun banen opzeggen en een jaar gaan reizen met de kids. Of een hele tijd vanuit een Van leven. Wauw.

Je inspireert vrouwen/mannen met een groot gezin en gemiddeld inkomen hoe ze betaalbaar en comfortabel er op uit kunnen gaan met hun gezin, kan je hier 1 tip delen hoe je dat het beste kan bereiken?

Wees creatief. Pakketreizen zijn makkelijk om te boeken, je hoeft bijna niets meer zelf uit te zoeken, alles wordt voor je geregeld. Maar als je de tijd en moeite neemt om rond te kijken op het internet, kan je ticketdeals tegen komen waar je hart sneller van gaat kloppen. Voor 1000 euro retour Amsterdam – Puglia in het hoogseizoen is echt mogelijk, mits je er op tijd bij bent en meteen boekt. Ook qua accommodatie kan je creatief zijn. Tuurlijk is het heerlijk om in een super de luxe hotel te veblijven. Maar is het je het geld waard of vind je een fijn appartementje tussen de locals ook leuk.

Steek je hoofd niet in het zand maar onderzoek waar dat gebrek aan zelfvertrouwen vandaan komt.

Wat zou je andere vrouwen willen adviseren als het gaat om zelfvertrouwen of het gebrek daaraan?

Ik bewonder vrouwen met veel zelfvertrouwen, ik vind dat wij vrouwen steeds liever voor elkaar worden. Waar vrouwen elkaar eerst veel naar beneden halen zien we nu gelukkig steeds meer dat vrouwen elkaar supporten en empoweren. Zelf ben ik het laatste jaar veel bezig met mij zelf te ontwikkelen als ondernemer en persoonlijk. Heb je weinig zelfvertrouwen, investeer dan extra in je ontwikkelen door boeken te lezen over mindset of podcasts te luisteren. Steek je hoofd niet in het zand maar onderzoek waar dat gebrek aan zelfvertrouwen vandaan komt. Werk er aan, wordt de jij die jij wil zijn. En: hou van jezelf.

Vaak werk ik ’s avonds, als de kinderen op bed liggen, wat uurtjes aan mijn blog.

Hoe combineer je het moederschap met al je online activiteiten?

Goed plannen. Mijn jongste mannetje zit nog niet op school, en de dagen dat ik voor de klas sta als docent zijn de enige dagen waarop hij met oma thuis is. Ik moet dus ontzettend goed plannen. Vaak werk ik ’s avonds, als de kinderen op bed liggen, wat uurtjes aan mijn blog. Ik zorg er wel voor dat ik met alle drie elke dag één op één iets heb gedaan. Dat kan zijn voorlezen, huiswerk maken, lego of koekjes bakken.

Esmée || Many kids and more travelsCarrière en moederschap gaat dat goed samen, en hoe doe jij dat?

Ja juist. Je moet alles wat strakker plannen en ik kan minder last minute dingen doen. Maar mijn jongens geven mij juist de energie en drive om nog meer van het leven te maken. Daarnaast heb ik ook echt die creatieve uitlaatklep nodig.

Esmée || Many kids and more travels

Welke 3 items pak je in als je op een citytrip gaat?

Ik pak altijd te veel in, dus drie… lastig.Wat in ieder geval mee moet zijn: mijn haarproducten + kam + borstel. Mijn camera

Comfortabele sneakers waar je uren op kan lopen

Ben jij wel eens onzeker en zo ja, waar ben je dan onzeker over?

Ja ik kan best onzeker zijn. Als ik op zakelijk gebied nieuwe mensen ontmoet klinkt er vaak zo’n stemmetje in mijn achterhoofd met “ je bent niet goed genoeg” of “ ze vinden je vast niet leuk”. Ik weet dat het onzin is en ben hard aan het werk om dt stemmetje mijn hoofd uit te krijgen.

Ik ben niet iemand die Magazine’s koopt om te kijken wat nu in is.

Waar shop jij het liefst als het om kleding en beauty producten gaat?

De kleding die ze bij Olivia & Kate verkopen vind ik leuk. Vrouwelijk en stoer tegelijk. Beuatyproducten van Mac zijn mijn fave.

Hoe zou je je stijl willen omschrijven?

Lawd… ik heb niet echt een stijl. Die is in ontwikkeling, denk ik

Volg jij de trends? En wat is dan je favoriete trend van dit moment?

Ik ben niet iemand die Magazine’s koopt om te kijken wat nu in is. Maar omdat ik geregeld op Instagram kijk zie ik natuurlijk wel wat voorbij komen. De fake fur coats vind ik super! En de panterprintjes & grote wollen truien.

Esmée || Many kids and more travels

Welk product mag er echt niet ontbreken in je beauty stash?

Matte lipstick van Mac en een goede blusher

Zijn er nog ‘must have’ of ‘must do’ dingen die je op je lijstje hebt staan?

Ik zou wel graag alleen maar kleding hebben waar ik echt blij van word. Dat als ik het aantrek ik denk: Yes Woman. En een groter huis in Amsterdam, als we dan toch bezig zijn, haha

Must do’s zijn vooral reizen die ik wil maken met mijn gezin.

Hoog op mijn lijstje staat Marokko, Tel Aviv, en door het zien van de stories op Instagram van The Curvy Chapter Cartagena in Colombia.

Maar ook de Alentejo in Portugal en Zuid Engeland wil ik graag zien.

woman to woman

Als je andere vrouwen een woord van ‘empowerment’ mag geven, wat zou je dan tegen ze willen zeggen?

Geloof in jezelf. Geloof écht in jezelf. Je bent tot veel meer in staat dan je zelf denkt.

Je kan Esmée volgen op

Instagram: ManyKidsMoreTravels

En vanaf 30 januari 2019 www.manykidsmoretravels.com

Ik hoop dat je dit interview met plezier gelezen hebt, een berichtje achterlaten is lief!

Let’s uplift and support each other! 

Comments

comments

2 Comments

  • Leuk artikel! Esmée is een hele lieve vriendin van mij. Ze heeft niet alleen een Braziliaans hart maar ook een hart van goud. ❤️
    Zij inspireert me volop! Ik vind het heel knap hoe ze alles aanpakt, combineert en nog steeds aandacht heeft voor haar gezin en de dingen om haar heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *