AURELIANA CRUZ

AURELIANA CRUZ 5

Het rubriek ‘We love Diversity’ is ontstaan uit mijn eigen gemis aan diversiteit in de magazines. Ik zie zelden tot nooit een model in de Nederlandse reguliere modetijdschriften waaraan ik mij zou kunnen afspiegelen. Iemand die eruit ziet zoals jij en ik. Er is een lichte stijging maar anno 2018 is er nog steeds een gebrek aan etniciteit en diversiteit. We hebben nog een lange weg te gaan. Iedere vrouw verdient het immers om gezien te worden en te ‘shinen’.Daarom creëren wij hier ons eigen platform om meer diversiteit te vieren.

Vandaag staat een zeer inspirerende jonge dame in de spotlight. Haar authentieke stijl en zelfverzekerdheid op verschillende media kanalen maakte mij nieuwsgierig. Ik wilde meer over haar weten, lees je mee? 

Stel je eens voor?

Hallo, mijn naam is Aureliana Cruz

Ik ben een volle dame met pit, al zeg ik het zelf. Ik heb mezelf in de loop der jaren goed leren kennen en gevormd tot de persoon die ik nu ben. Vroeger was ik best naïef en kon ik niet altijd zien wanneer mensen het met mij meende, en ging ik vaak mee in iemand anders flow.

Ik was altijd net iets anders dan de rest, dat had niets te maken met mijn gewicht, maar meer met het feit dat ik vaak anders dacht dan andere mensen. Ik ben een dochter van een alleenstaande moeder met 3 kinderen daarnaast heeft mijn vader nog eens twee kinderen in totaal zijn we zus met z’n vijven.

Vandaag de dag heb ik steeds meer zelfvertrouwen en geniet ik van de kleine dingen in het leven. Ik geloof namelijk in de mensheid. Het is maar net hoe mensen naar zichzelf, maar ook naar andere kijken, en hoe ze in het leven staan. Ik weiger negatief over mezelf te denken.

Kan je iets over jezelf vertellen waardoor we meteen weten wie jij bent?

Ik heb een multicultureel gezin, gemixt met Nederlands, Kaap Verdiaans, Surinaams, Dominicaans en Engels Guyanees. Ik ben 33 jaar en heb een relatie met een vrouw van 26 jaar, samen voeden wij onze dochter van 14 jaar op. Onze dochter heeft de luxe van 2 mama’s, een oom en vader. Mijn vrouw en ik zijn 5 ½ jaar samen waarvan we bijna 3 jaar getrouwd zijn. In de toekomst zal mijn lieftallige vrouw onze andere kinderen dragen.

AURELIANA CRUZ 6

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik sociaal makelaar bij een welzijnsorganisatie. Hier help ik mensen met een uitkering naar de volgende stap in hun leven. Door het bieden van vrijwilligerswerk, cursussen, mantelzorgovereenkomsten en maatjes projecten. Ik lever maatwerk per deelnemer, omdat ik vind dat mensen meer kunnen, dan ze zelf vaak denken. Als ik met mijn positiviteit andere mensen kan inspireren of motiveren maakt dat mijn dag helemaal goed..

Daarnaast ben ik ook theater-/zangdocent en ik geef ik kinderen van 12 tot 16 jaar les op mijn manier. Ik heb hier geen diploma voor, ik neem mee wat ik uit mijn eigen ervaringen heb meegemaakt als artiest en verwerk dat in mijn lessen. Ik vind het ook belangrijk dat ze leren vanuit hun hart te leven en niet alleen uit boeken.

Hiernaast ben ik ook artiest, denk hierbij aan zingen met een band maar ik sta ook live on stage met een dj. Op mijn muzikale werkveld kreeg ik vroeger vaak te horen:” Voor een volle vrouw, weet jij je wel te kleden“.

Vroeger voelde ik mij beledigd maar nu zie ik het anders. Ik weet namelijk dat je creatief kan zijn met kleding ongeacht je maat, en toevallig ben ik vol.

AURELIANA CRUZ 7

Wat zijn je hobbies of passies?

Genieten is een van mijn hobby’s. Ik kan letterlijk van alles genieten, als ik maar lol heb.

Mijn passies zijn zingen en dansen. Het geeft mij een heerlijk gevoel wanneer ik op het podium sta te zingen en ik mensen van mijn passie zie genieten.

Heb jij een gekke gewoonte?

Ik vind alles wat gek is juist normaal. Want wat is gek en wat is normaal? In ons gezin houden wij van elkaar en geven wij elkaar de ruimte om te zijn wie we zijn.
Wellicht is het een “gekke” gewoonte dat ik een zak snoep letterlijk leeg vreet terwijl ik er ook rustig van had kunnen genieten.

Wat zijn je Guilty pleasures?

Dit is zo’n vraag, waarbij alle remmen in mijn hoofd los slaan, want ik ben een enorme zoetekauw. Ik kan heel veel laten staan behalve snoep. ZUCHT! Ik word er zelf ook moe van. Maar je kan me echt altijd voor Toffifee en drop wakker maken.

Als jong meisje at mijn moeder ook drop en snoepjes en omdat ze niet wilde dat wij zo’n verslaving kregen verstopte ze het altijd. Wij wilden dat uiteraard hebben en gingen juist daardoor opzoek naar snoep.

AURELIANA CRUZ 8

Op welk lichaamsdeel ben je het meest trots en waarom?

Vroeger zou ik gezegd hebben mijn ogen. Alleen nu ben ik gewoon trots op elke deel van mijn lichaam. Want ik ben niet mijn lichaam en mijn lichaam is niet mij. Ik zie mezelf als een kind van het universum en daar ben ik trots op.

Geef je veel geld uit aan kleding?

Niet echt. Mijn kleding kan overal en nergens vandaan komen. Ik vind het juist leuk om met een klein budget te shoppen. Daarnaast heb ik niet zoveel om uit te geven, waardoor ik creatief heb leren winkelen.

Wat was je grootste miskoop?
Heb je even? Naast dat ik van goedkoop winkelen hou, hield ik vroeger ook erg van aanbiedingen. Daar ben ik mee gestopt, ik koop niet meer alles wat ik leuk vind, maar ik denk nu na, trek het aan, maak daar een foto van, laat het bezinken en vraag mezelf dan af: “Aureliana, ga jij dit echt aantrekken?”

 Ik ben een meter vijftig lang en dan zou je denken dat ik graag hakken draag. Nee liever niet, alhoewel ik ze super sexy vind, vind ik het toch fijner om comfortabel te lopen, dan dat ik er sexy uitzie! Hierdoor heb ik een kast vol met hakken in verschillende hoogtes staan.

Waar shop jij het liefst?
Het allerliefst koop ik tweedehandskleding, daar hebben ze vaak aparte, leuke en toffe spullen. Denk hierbij aan Cheap fashion, Rataplan of juist onbekende winkeltjes.

Mijn lievelingswinkel is Monki. Bij Monki vind ik kleding die ik zowel privé, uitgaand of als artiest draag. Verder kan je me ook vaak in MS-mode, Primark, Zeeman of H&M vinden. Ik kijk niet naar het merk maar naar wat past bij mij en prettig zit.

Wat vind je prettiger, online shoppen of de winkel en waarom?

Naar de winkel, omdat ik graag alles pas. Wanneer ik naar de outfits online kijk, denk ik yes, I love it. En dan koop ik het en dan denk ik vaak:” No, I don’t like it”. Mijn borsten zijn best groot en hierdoor kan ik niet altijd de juiste vormen online vinden. En dat geldt ook voor mijn buik en billen.

AURELIANA CRUZ 9

Volg jij de trends? Zo, ja wat is dan je favoriete trend van dit moment?

Ik volg geen trends, ik heb geen idee wat de trend van dit moment is. Ik trek aan wat ik leuk vind. En wellicht is dat een trend. Vaak kijken mensen raar naar mij als ik iets draag en een paar jaar later lopen ze er zelf mee. Of ik mezelf als trendsetter ziet, nee dat niet. Ik zie mezelf meer als een levensgenieter die ervoor zichzelf trendy uitziet.

Wat mag er écht niet ontbreken in je kast?

Hier heb ik zelf ooit een blog over geschreven “Volmaakt perfect met een beetje hulp”.

Denk hierbij aan: Sport bh, afslankbroekje (voor zowel het afslank gedeelte als het schuren tussen je benen). Oversized blouse met riem als jurkje. Kleurrijke hoofddoeken. (wanneer je zwart aan hebt, kan je altijd kleurrijk zijn door je hoofddoek).

Zijn er ‘must have’ items die je nog op je wensen lijstje staan?

Een fijne jeans die niet na een paar keer dragen begint te schuren tussen mijn benen en kapot gaat. Little black dress, een goede bh waarbij de beugel goed blijft zitten.

Is er een kledingstuk die je echt niet draagt? En waarom niet

Te strakke kleding, ik heb het wel eens geprobeerd maar het staat me niet, en dan komen alle shapes naar voren die niet nodig zijn. Ik word er onzeker van en trek dan aan mijn kleding waardoor ik vergeet te genieten. Ook jurken zonder vorm draag ik niet. Ik ben klein en oog dan dikker dan dat ik ben.

Als je iets aan een andere vrouw zou mogen zeggen omtrent Confidence (zelfvertrouwen) en je zelfverzekerd voelen, wat zou je dan willen zeggen?

Zelfbeeld heeft niets te maken met wat andere van jou denken of vinden. Het woord
Zelf geeft eigenlijk al aan wat het inhoudt; zelf-beeld. Zelfbeeld is het beeld zoals jij jezelf ziet. Niemand mag van jou verwachten hoe jij jezelf ziet, net als jij van niemand mag verwachten hoe zij zichzelf aan de wereld tonen. Wees jezelf er zijn al zoveel anderen.

Ik heb een opdrachtje voor andere vrouwen:
Neem een moment voor jezelf en bekijk je naakte lichaam in de spiegel. Benoem wat je mooi aan jezelf vindt. Zonder het negatieve naar boven te halen. Als je het eng vindt om jezelf naakt te bekijken. Kan je ook beginnen met kleding aan tot jij het wel prettig vindt om jezelf te bewonderen. Je bent mooi, vergeet dat nooit!

Wees jezelf er zijn al zoveel anderen

Ik hoop dat je deze post met plezier gelezen hebt. Als je nog vragen hebt of wilt reageren, twijfel dan niet om een berichtje hieronder achter te laten. Ik hoor graag je mening!
 AURELIANA CRUZ 10

Comments

comments

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *