Hij is al vanaf  April 2017 te koop, de 2de editie van Alakondre Magazine

Vorig jaar kreeg ik een mail van collega blogger en inmiddels vriendin Dionne van Supersize my Fashion met de vraag of ik samen met haar en model Sharon Dumfries wilde meewerken aan een photoshoot voor een magazine die diversiteit wilde uitlichten.

Een magazine die vrouwen met rondingen wilde uitlichten en niet alleen voor het stereo type wilde gaan?… Ja, daar had ik wel oren naar. Want zeg nou zelf, we zien het nog veel te weinig. Niet alleen vrouwen met rondingen maar ook de gekleurde vrouw blinkt anno 2017 nog steeds van afwezigheid in de magazines. Ik mis nog steeds diversiteit! Dit was immers 4 jaar geleden ook de rede om mijn blog te beginnen.

Volgens ‘The Fashion Spot’ en Fashionista Today vertoonden de covers van internationale magazines nooit eerder zoveel diversiteit als het afgelopen jaar, dus ze zijn goed op weg maar vooralsnog mis ik  vrouwen met een gekleurde huid of een maatje meer, transgenders en ‘oudere’ vrouwen als cover model. Er valt nog veel meer winst te behalen als je het mij vraagt.

Het was dan ook een eer om mee te mogen werken aan ALAKONDRE MAGAZINE

Alakondre magazine wilt een brug slaan tussen de gevestigde media en lezers die affiniteit hebben met tropisch Suriname, of meer zouden willen weten over het land en de verschillende culturen die het land rijk is.

 Sinds de jaren ’70 zijn er veel Surinamers vertrokken naar Nederland om voor zichzelf een betere toekomst op te bouwen. Nederlandse Surinamers die zijn opgegroeid als volwaardige succesvolle burgers in Nederland. Deze doelgroep kan wel wat extra beeld en geluid gebruiken. Het is een feit dat zij méér invulling hebben in de Nederlandse maatschappij dan de standaard beeldstellingen.

Super leerzaam, maar ook verassend. Artikelen als ‘Monica’s verhaal’: Mijn leven met een Surinaamse man, wekken bij mij meteen nieuwsgierigheid op…

Trots ben ik dan ook dat ik samen met Dionne en Sharon een bijdrage heb mogen leveren aan het kopje diversiteit in vrouwelijke rondingen maar ook diversiteit in het algemeen.

Embrace the beautiful diversity of women

[easy-image-collage id=17300]

[easy-image-collage id=17309]

Alakondre magazine is inmiddels alweer bezig met z’n derde editie. Dit prachtige magazine is na het lezen van de interessante verhalen en beeldvormingen ook een waanzinnig ‘koffie tabel’ pronk stuk.

Ala Kondre = alle landen

Een mooi magazine waar een ieder zich in zou kunnen vinden. Zowel online maar ook als hard copy verkrijgbaar voor maar 6.95- bij verschillende verkoopadressen.

Wat vind jij van de diversiteit in de magazines? Kan jij jezelf identificeren met de modellen die in de bladen staan?

Ik hoop dat je deze post met plezier gelezen hebt. Twijfel niet om een comment achter te laten. Ik hoor graag je mening!

What I’m wearing 

Blouse, schoenen Primark| Rok Shoeby by Fred van Leer (past collection)

Met dank aan Peggy Mea,Huggy Thomas, Germaine Halfhuid
Author

My name is Saskia and welcome to The Curvy Chapter. A no-nonsense platform where I share my thoughts about the latest Fashion, lifestyle and Beauty trends, motherhood and my personal outfit ideas. My mission is to show you that beauty is not set in one standard. At The Curvy Chapter, we celebrate our differences. You will find content in Dutch and English, just press the translate button to find your language.

Write A Comment